Nieuwbouw Villa Bakkum

< terug naar het overzicht

Omschrijving Project

De voorbereiding van een nieuw te bouwen villa in Bakkum is in volle gang. Deze villa is ontworpen in de stijl waarin veel voormalige gebouwen op het terrein van Duin & Bosch waren gebouwd. D&S heeft in de ontwerpfase meegedacht met de uitwerking van dit (duurzame) ontwerp en bracht daarbij onder andere een alternatief in voor de fundatie. Alle nieuwe gebouwen in dit gebied zijn voorzien van heipalen. Deze villa echter zal worden gefundeerd op een dikke isolatieplaat waarin staalvezelbeton wordt gegoten. Geen gewapend beton, maar beton die zijn sterkte bereikt samen met stalen draadvezels. Deze villa staat daarmee volledig op een vlakke betonplaat, die geheel is ingepakt met een druk-vast isolatiemateriaal.

Een ander modern aspect aan deze villa is dat de voorbereiding volledig plaatsvindt met behulp van 3-D tekeningen. Deze villa wordt in de werkvoorbereidingsfase eerst min of meer volledig digitaal gebouwd. Alle elementen/onderdelen worden ‘ingepast’ op de computer, ook de installaties. Waar voorheen de papieren tekeningen de basis waren voor de uitvoering, is dat bij dit project de digitale 3-D tekening. D&S heeft voor deze moderne bouwmethode (BIM; Building Information Model) de benodigde hardware, software en de benodigde kennis en vaardigheid in huis!

 
 

Over D&S

Derksen & Singerling B.V. is een in 1979 opgericht professioneel bouwbedrijf, dat u een totaalpakket kan aanbieden in de ruimste zin van "bouwen".

     

Contact

Derksen & Singerling
Banterij 16
1046 AN AMSTERDAM
T : 020 - 496 33 21

Openingstijden

  • Maandag - Donderdag: 6:30 uur tot 17:00 uur
  • Vrijdag 6:30 uur tot 16:00 uur