Waterschap Zuiderzeeland verbouwt het Waterschapshuis in Lelystad

Waterschap Zuiderzeeland verbouwt het Waterschapshuis in Lelystad

Door administrator op do, 09/15/2016 - 11:27 with 0 comment

Het waterschap neemt maatregelen die zorgen voor een vermindering van het energieverbruik (energie-neutraal maken, door middels van het gebruik van led-verlichting en een energiezuinige verwarmingsinstallatie). De resterende energie die nodig is, wordt bij het waterschaphuis opgewekt door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of door gebruik te maken van Warmte-Koude-opslag.

Het doel van de maatregelen is een energieneutraal Waterschapshuis. Door het maken van bewuste keuzes levert het waterschap een actieve bijdrage aan duurzame ontwikkeling. Tegelijkertijd dragen deze maatregelen bij aan een gezond en comfortabel werkklimaat, wat positief zal bijdragen aan de vermindering van ziekteverzuim en verhoging van de arbeidsproductiviteit.

Voor deze verbouwing heeft Het Waterschap aan Inkoop- en Contractmanagement-organisatie NIC en Adviesbureau YNNO opdrachtgegeven een selectieprocedure via TenderNed uit te voeren. Uit deze (EMVI-) selectieprocedure kwam Derksen & Singerling als meest passend bedrijf naar voren. De selectie was vooral gericht op de kennis en vaardigheden met betrekking tot energiebesparend (ver-) bouwen, het toepassen van de ‘circulaire economie’ ( recyclen en upcyclen ) en het toepassen van 3D-tekenwerk en het BIM-organiseren.      

De selectie was vooral gericht op de kennis en vaardigheden met betrekking tot energiebesparend (ver-) bouwen 

Ook veranderingen op de arbeidsmarkt, waar plaats- en tijdonafhankelijk werken steeds normaler wordt en waar de ‘nieuwe’ generatie gewend is om zoveel mogelijk digitaal te werken, vragen om aanpassingen. Daarnaast werkt Waterschap Zuiderzeeland steeds meer samen met andere organisaties. Hierdoor is er behoefte aan meer en een ander soort werkplekken. De huidige gebouwinrichting en ict-middelen beperken de mogelijkheid om goed op deze ontwikkelingen in te spelen.

Verhuizen 
De verbouwing van het Waterschapshuis aan de Lindelaan start eind september 2016 en is naar verwachting in maart 2017 afgerond.  

Over D&S

Derksen & Singerling B.V. is een in 1979 opgericht professioneel bouwbedrijf, dat u een totaalpakket kan aanbieden in de ruimste zin van "bouwen".

     

Contact

Derksen & Singerling
Banterij 16
1046 AN AMSTERDAM
T : 020 - 496 33 21

Openingstijden

  • Maandag - Donderdag: 6:30 uur tot 17:00 uur
  • Vrijdag 6:30 uur tot 16:00 uur