D&S presenteert met trots: Het energieneutrale Waterschapshuis in Lelystad!

D&S presenteert met trots: Het energieneutrale Waterschapshuis in Lelystad!

Door selma op za, 11/04/2017 - 15:03 with 0 comment

Het Waterschapshuis in Lelystad is onlangs opgeleverd. Wij brachten u enige tijd geleden al op de hoogte over de start van het project en zijn nu trots om aan te kondigen dat het gebouw is opgeleverd. Het doel van Waterschap Zuiderzeeland was om een volledig energieneutraal gebouw te creëren. Zodra het parkeerterrein volgend jaar over zonnepanelen beschikt is het doel behaald. 

Een bijzondere renovatie
Het was voor ons een genoegen om mee te werken aan dit project.  Zoals u van ons weet ligt duurzaamheid volledig in het straatje van Derksen en Singerling. Deze filosofie deelt onze opdrachtgever, Waterschap Zuiderzeeland, ook:

“Bij de renovatie werkten we vanuit een duurzame gedachte”, legt Van der Linden uit. “Die hebben we vertaald in de pakketten ‘Energie & Water’, ‘Materialen & Grondstoffen’ en ‘Gezondheid’.”

 


Doelstelling behaald
Als alles naar verwachting verloopt is het waterschapshuis in de zomer van 2018 volledig energieneutraal. Het parkeerterrein is momenteel verzakt en aan renovatie toe. Daarom wordt dit volgend jaar grondig aangepakt; op het terrein komen zonnepanelen te staan. Ook wil het Zuiderzeeland een zoutwateraccu plaatsen die zal dienen voor het duurzaam opslaan van energie. 

Flinke duurzame ambities
“Om in 2050 energieneutraal te worden, beperken we ons niet tot het terrein rond het waterschapshuis”, vertelt Borsboom. “Zo zijn we bezig om van het gemaal Vissering in Urk een van de duurzaamste ter wereld te maken. Dit doen we onder meer met ‘Slim Malen’: hierbij maken we gebruik van verbeterde neerslagvoorspellingen en het aanbod van duurzame energie op de energiemarkt.”

Bron: https://www.duurzaamgebouwd.nl/projecten/20171026-waterschap-zuiderzeela...

 

 

Over D&S

Derksen & Singerling B.V. is een in 1979 opgericht professioneel bouwbedrijf, dat u een totaalpakket kan aanbieden in de ruimste zin van "bouwen".

     

Contact

Derksen & Singerling
Banterij 16
1046 AN AMSTERDAM
T : 020 - 496 33 21

Openingstijden

  • Maandag - Donderdag: 6:30 uur tot 17:00 uur
  • Vrijdag 6:30 uur tot 16:00 uur